Järki-Saneeraus remontoi Strengien talon alkuperäisen katon


Lasse Streng ja hänen vaimonsa asuvat vuonna 1967 valmistuneessa omakotitalossa Kirkkonummella. Järki-Saneeraus remontoi talon alkuperäisen katon. Remontin yhteydessä lisättiin aiemmin puuttunut aluskate. Järki-Saneeraus saa kiitosta hyvin suunnitellusta ja organisoidusta työstään.

Pariskunta on asunut kodissaan sen valmistumisesta saakka, eli tähän mennessä noin 50 vuotta. Suurin syy kattoremontille oli se, ettei katon alla ollut lainkaan aluskatetta. Aluskatteita ei tavattu asentaa 1960-luvulla samoin kuin nykyään.

– Aluskatteen puuttuminen sai minut pelkäämään hometta. Erityisesti kesäisin katon alapintaan muodostui kondensaatiovettä, jonka pelkäsin valuvan seinille aiheuttaen homevaurion, Lasse Streng kertoo.

”Tiesin sen, että Järki – Saneeraus tekee työnsä kunnolla”

Järki-Saneeraus tuli Lasselle tutuksi yrityksen tehdessä toista kattoremonttia samalla alueella. Järki-Saneerauksen edustaja pyysi saada katsoa kattoa ja tehdä sen perusteella tarjouksen remontin toteuttamisesta.

– He tekivät tarjouksen ja minä hyväksyin sen. Soitin siinä välissä sille henkilölle, jolle Järki-Saneeraus oli tehnyt katon tähän samalla alueelle. Hän oli hyvin tyytyväinen heidän työhönsä, Lasse sanoo.

– Minun ei tarvinnut lähteä kilpailuttamaan eri firmoja. Hinnoissa olisi tietysti voinut olla vähän eroa, mutta en usko, että ero olisi ollut mikään kovin suuri. Nyt ainakin tiesin sen, että Järki-Saneeraus tekee työnsä kunnolla, se oli yksi plussa, Lasse muistelee.

– Tässä oli kaksi myyjää, jotka ottivat mitat, laskivat niiden perusteella hinnan ja tekivät paperit. He osasivat selittää asiat ja olivat ammattilaisia, hän lisää.

 

Hyvin suunniteltua ja organisoitua työtä

Työt alkoivat vanhan peltipinnan purkamisella. Seuraavana päivänä laitettiinkin jo uusi aluskate. Kattoa myös oiottiin hieman. Sen jälkeen tehtiin tarvittavat laudoitukset ja lopulta pellitykset. Myös piippu pellitettiin. Piipun peltipaloja varten asentaja lähetti edellisenä päivänä kuvan sekä mitat. Pellit olivat seuraavana aamuna valmiina tehtaalla. Remontin yhteydessä muutettiin lisäksi yhden ilmanvaihtoputken läpivetoa.

– Vaikka työ eteni nopeasti, oli se silti hyvin suunniteltua. Kaikki tarvittavat pellit ja muut olivat aina valmiina, eikä asentajien tarvinnut odotella niitä. Työskentely ja toiminta olivat hyvin organisoitua. Tuntui, ettei heillä ollut mikään kiire, mutta he kuitenkin tiesivät koko ajan mitä tekivät. Asentajien keskinäinen yhteistyö toimi sanattomasti. Toinen tuli aina tarvittaessa apuun pyytämättä, Lasse kuvailee.

– Olen tyytyväinen Järki-Saneerauksen toimintaan. Asentajat ovat varmasti hyvissä väleissä työnjohdon kanssa, kun tekivät niin ahkerasti ja hyvin töitä ilman, että kukaan päällikkö tuli katsomaan. Asentajat toimivat aivan kuin kyseessä olisi ollut heidän oma yrityksensä. Remontin päätyttyä vietiin remontista tulleet roskat ja jätteet pois, Lasse kiittelee.

”He tekivät hyvän työn!”

Uusi katto on pariskunnan mukaan aiempaa hiljaisempi. Aiemmin, ennen aluskatteen laittamista, oli katto äänekkäämpi ja kovalla tuulella saattoi kuulostaa siltä, että katolla ukkostaisi.

– Katosta tuli aluskatteen ansiosta ja uusien, kapeampien peltien ansiosta hiljaisempi. Katto tuli myös paljon parempaan kuntoon. Jos joskus myymme tämän talon, niin voimme sanoa, että tässä on uusi katto. Remontti ei ollut mikään ihan halpa, mutta se myös nosti talon jälleenmyyntiarvoa. Investointi tulee siis siinä mielessä takaisin, Lasse summaa.

– Suosittelen kyllä Järki-Saneerausta. He tekivät hyvän työn!