Haemme PROJEKTIMYYJÄÄ / KATTOASIANTUNTIJAA reippaaseen myyntiimiimme!

Yrityksen voimakkaan kasvun myötä tarvitsemme lisää energisiä tekijöitä

Tehtävään kuuluu asiakashankinnan ja tiimityöskentelyn lisäksi oma-aloitteinen myyntityö taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden parissa.

Et tarvitse aiempaa kokemusta myyntityöstä, persoonallisuus ja asenne ennen kaikkea ratkaisevat!
Meiltä saat Suomen parhaan myynnin koulutuksen. Rakennusalan tuntemus ja kokemus sekä aikaisempi projektimyyntikokemus on eduksi.

Palkkaus on kilpailukykyinen ja kannustava. Pohjapalkan lisäksi maksamme myyntiprovision tekemiesi kauppojen perusteella.

Yrityksessämme on tekemisen meininki ja jatkuva tsemppi päällä. Tule sinäkin osaksi tiivistä porukkaamme!
Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä. Ole siis nopea!

Lisätietoja tehtävästä antaa Mikko Kautto 050 476 8154

Ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään uusissa tiloissamme Lopen Silmänkannossa (2km Tampere-Helsinki -moottoritieltä länteen).

**

Järki-Saneeraus Oy on kattoremontteihin erikoistunut perheyritys, joka on perustettu vuonna 2013. Toteutamme asiakkaillemme 1000 kattoremonttia vuodessa.

Toimimme Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueella. Yrityksessämme työskentelee 60 henkilöä. Työporukkaamme kuvaa hyvin innostuneisuus, energisyys ja kannustava ilmapiiri.

Hyvä laatu ja palvelu tulee henkilökunnan hyvinvoinnin kautta.

 

Lue lisää

Risto Senttilän katto on valjastettu lämmitystöihin

Helleaalto on juuri väistynyt, ja pressut liehuvat Risto Senttilän Hyvinkäällä sijaitsevan omakotitalon katolla. Olemme tulleet tarkastamaan Järki-Saneerauksen tekemän kattoremontin jälkeä ja kuulemaan asiakkaan ajatuksia siitä.
Hetkinen? Pressut? Juuri remontoidulla katolla, jota tulimme kuvaamaan?

“Täällä ollaan hieman jäljessä aikataulusta, kun eihän sitä remonttiakaan päästy heti tekemään. Ensin piti ottaa aurinkokeräimet katolta pois”, Risto Senttilä pahoittelee.

Pressut eivät siis ole suojaamassa kattoa vaan tyhjiöputkikeräimiä, jotka Senttilä on asennuttanut katolle remontin jälkeen.

Huomatessaan kuvaajan hämmennyksen, Risto Senttilä alkaa selittää mistä on kyse. Hänellä on kunnianhimoinen tavoite, joka on viittä vaille toteutumassa: Senttilä aikoo olla täysin omavarainen sähkön ja lämmityksen suhteen.

Tyhjiöputkikeräimet ovat vielä pressujen alla.

“Tyhjiöputkikeräimet lämmittävät veden ja siten myös vesikiertoiset patterit, ja aurinkopaneelit ja tuulimyllyt tuottavat sähkön. Suunnitelmissa on kohta puoliin kytkeytyä pois sähköverkosta”, Senttilä myhäilee veijarimaisesti ja kierrättää meitä ympäri taloa samalla selittäen, miten systeemi toimii. Hän on lämmittänyt käyttöveden jo vuosia osin tyhjiöputkikeräimillä, ja saanut niiden avulla öljyn kulutuksen pienenemään radikaalisti.

Osa informaatiosta menee yli hilseen, mutta asian ydin tulee selväksi: Senttilä aikoo päästä siirtomaksuista ja öljylämmityksestä kokonaan eroon, ja pärjätä ekologisilla energiamuodoilla.

Senttilän varastorakennus on kirpputorikävijöiden aarreaitta. “Monet osaavatkin suoraan ottaa minuun yhteyttä, jos ovat etsimässä jotain tiettyä esinettä. Aika usein sellainen löytyy täältä”, Senttilä kertoo.

Kun Senttilää kuuntelee ja katsoo kotipiiriä, tulee mieleen jotain hullun tiedemiehen ja ekologisen neron väliltä: tyhjiöputkikeräinten lisäksi kattoterassilla on tuulimylly, ja toinen, isompi mylly, makaa pihalla odottamassa asennusta. Puuklapeja on siisteissä pinoissa ties kuinka monta kuutiota taloa ympäröimässä. Varastorakennuksen katolla aurinkopaneelit.

Itse varastorakennus on lattiasta kattoon täynnä kuolinpesistä hankittua tavaraa, jota Senttilä kauppaa kirpputorilla, ja kodin olohuoneessa on kaksi rumpusettiä ja koko soitinarsenaali bänditreeneihin.

“Poika treenaa täällä oman bändinsä kanssa ja minä omani”, Senttilä kertoo.

 

Lasinpuhaltaja, joka innostui ekoenergiasta

Olohuoneen vitriinissä on lasitöitä, joista osa on Senttilän itse tekemiä. Senttilä ei siis ole LVI-ammattilainen tai insinööri, vaan eläkkeellä oleva lasinpuhaltaja.

40 vuoden työuran aikana hän pyöritti Riston Lasi -pajaa Humppilassa ja rakensi lasiuuneja 70-luvulla Kreikkaan ja Kanadaan. Kerran hän rakensi jopa kokonaisen lasitehtaankin Kanadaan.

Tällä asiakkaalla on niin kiinnostavia tarinoita kerrottavana, että melkein unohdamme, mitä tulimme tänne tekemään. Eli juttelemaan tehdystä kattoremontista.

“Niin se kattoremontti! No tämä kattohan vuoti monesta kohtaa. Se oli alkuperäinen eli vuodelta 1956.”

“Kattoremontti oli siis pahasti myöhässä. Minähän ostin tämän aikanaan ulosmittauksesta”. Senttilä selittää.

 

Katolle asennettiin myös kävelysilta tyhjiöputkikeräimien asennusta vasten.

Kattoremontti viittä vaille valmis

Järki-Saneerauksen asentajat kävivät kesällä laittamassa vanhan ja vuotavan konesaumapellin tilalle lukkosaumakaton. Miten remontti sujui asiakkaan mielestä?

“Ihan mukavastihan se meni, tehokasta toimintaa. Pojat innostuivat myös kokeilemaan soittimia, siinä vähän hulluteltiin.”

“Mutta ei se remontti ihan täysin valmis vielä ole. Tässä oli vähän erilaisia viivytyksiä aurinkokeräinten kanssa, mutta ovat tulossa tekemään viimeistelyt tässä kesän aikana”, Senttilä kertoo.

Ehkäpä tulemme myöhemmin uudestaan tekemään jatkojuttua, jolloin saamme kuulla, miten omavaraisuus-suunnitelmat ovat toteutuneet. Siihen saakka toivotamme aurinkoista loppukesää!

Risto Senttilä teetti kattoremontin Järki-Saneerauksella. Vanha katto oli vuodelta 1956 ja se vuoti monesta kohtaa.

Risto Senttilä esittelee keskuslämmityspannua.

Tyhjiöputkien kontrollikeskus

Tuulimyllyn inventteri

Sähkökaappi tuulimyllyille

Lämminvesivaraaja

Akut (100 kpl), joihin tulee virta aurinkopaneeleista, jotka Senttilä hommasi Norjasta öljynporauslautalta. “Ne ovat niin kestäviä, ettei tarvitse ikinä uusia hommata, Senttilä kertoo.

Risto Senttilän uusi katto aloittaa pian energiantuotannon.

 

Lue lisää
toimitilat

Järjestämme muuton kunniaksi markkinahenkiset karkelot

Muutimme touko-kesäkuun vaihteessa Nurmijärveltä Lopen Silmänkantoon, jonne oli rakennettu kasvavalle yrityksellemme uudet, isommat tilat ja oma peltitehdas.
Nyt kun viimeisestkin muuttolaatikot on pikkuhiljaa purettu, on aika juhlia!

Pidämme perinteisten tupaantuliaisten sijaan markkinahenkiset karkelot, jotka pidetään ulkotiloissa yrityksen piha-alueella. Olemme kutsuneet paikalle asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme, ja toivotamme tervetulleiksi myös lähiseutujen asukkaat.

Karkeloissa on tarjolla ruokaa, makkaraa ja kahvia, sekä ohjelmaa – lapsille on muun muassa pomppulinna.

Tervetuloa juhlimaan uusia tiloja kanssamme perjantaina 14.6. klo 12-16!
Osoite: Kantotie 3, Kormu.

Terveisin

Järki-Tiimi

 

Lue lisää

Järki-Saneerauksella on nyt uudet tilat ja peltitehdas Lopen Silmänkannossa

 

 

 

Järki-tiimimme on kasvanut hurjaa vauhtia: kun vielä reilut viisi vuotta sitten yrityksessä oli vain pari työntekijää, nyt meitä on jo 60! Meillä aloittaa uusi työntekijä lähes joka viikko.

Ei siis ihme, että vuokratilat Nurmijärvellä kävivät ahtaiksi. Aloimme rakennuttaa uusia tiloja Lopen Silmänkantoon viime vuoden puolella ja nyt pääsimme viimein muuttamaan. Samalla käynnistimme oman peltitehtaan toiminnan. Jatkossa meiltä saa kaiken kattoremonttiin tarvittavan saman katon alta!

Nurmijärvellä muutto on kohta valmis ja tilat tyhjillään, mutta Järvenpään yksikkömme jää kyllä toimintaan.

Järki-Saneerauksen Facebook-seuraajat saivat keksiä nimet oman peltitehtaan tuotteille. Saammeko esitellä: Ryhti (lukkosauma), Sarka (suoraprofiili) ja Loimu (tiilikuvio)!

Mikäli sinulla on kysyttävää kattoremontin suhteen tai olet muuten vain lähistöllä ohikulkumatkalla, tervetuloa piipahtamaan!
Meidät löytää osoitteesta Kantotie 3, 12520 Kormu (osoite on niin tuore, että Google maps ei sitä löytänyt, mutta koitimme pistää karttapisteen oikeaan kohtaan 😊 )

Näkymä ajotieltä

 

 

 

 

 

Lue lisää

Keksi katemateriaaleille nimet ja voit voittaa jopa 600 €!

Peltitehtaamme on viittä vaille valmis ja nyt onkin korkea aika keksiä nimet Järki-Saneerauksen omille peltikatteille.

Auta meitä ja keksi yritykseemme istuvat nimet kolmelle katon katemateriaalille: lukkosaumalle, suoraprofiilille ja tiilikuviolle!

Jokainen valintaan johtanut ehdotus voittaa 200 euroa puhtaana käteen eli yhteensä kisassa on kolme (3) palkintoa!
Mikäli kaikki ehdotuksesi saavat raadin suosion, voitat siis yhteensä 600 euroa!!!

NÄIN OSALLISTUT: Tykkää meistä Facebookissa + anna nimiehdotuksesi kommentoimalla kisapostaukseen ja olet mukana kisassa!

Klikkaa tästä Järkisaneerauksen FB-sivulle kisaan! Osallistua voi 14.4.2019 saakka.

Järkisaneerauksen FB-tiimistä koostuva raati valitsee voittajat.
Ilmoitamme voittajalle vastaamalla kommenttiketjuun sekä henkilökohtaisesti FB:n kautta.
Kilpailun järjestäjä on Järkisaneeraus Oy

 

Kisan säännöt:

 • Osallistumisaika päättyy 14.4.2019.
 • Palkinto on 200 €/valintaan johtanut nimiehdotus.
 • Kilpailuun voivat osallistua Suomessa asuvat täysi-ikäiset FB:iin rekisteröityneet
 • Kilpailuun osallistutaan Facebookissa kommentoimalla nimiehdotukset kisa-julkaisun alle.
 • Osallistumalla kilpailuun osallistujat hyväksyvät kilpailun säännöt ja palkinnon voittaja vahvistaa täyttävänsä näissä säännöissä määritellyt osallistumiskelpoisuuden ehdot.
 • Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti Facebookin kautta.
 • Kilpailu ei ole Facebookin tai Instagramin sponsoroima, suosittelema, hallinnoima, eikä millään tavalla liity Facebookiin tai Instagramiin. Osallistujat vapauttavat Facebookin kaikesta vastuusta kilpailuun liittyen.
 • Annettuja nimiä ja yhteystietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille eikä käytetä suoramarkkinointiin.
 • Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.
 • Kilpailuun osallistuja luopuu tekijänoikeuksistaan ehdotettujen nimien suhteen ja järjestäjällä on oikeus ottaa voittaja-nimet yrityskäyttöön.
 • Järjestäjä voi evätä henkilön osallistumisen epäsoveliaan käytöksen perusteella.
 • Järjestäjä ei vastaa palkinnon vastaanottamisen esteistä.
 • Järjestäjä pidättää oikeuden julkaista voittajien nimet internet- ja Facebook-sivulla.
Lue lisää

60-luvulla rakennettu lato saa pian uuden elämän

Tällä viikolla on muutamakin loppilainen saattanut hieraista silmiään Karjalaseuran vanhan ladon kohdalla. Siellä on nimittäin ollut täysi tohina päällä, kun Järki-Saneerauksen asennusporukat ovat pykänneet uutta kattoa kauan sitten parasta ennen -päiväyksen ohittaneen tilalle.

Mistä ihmeestä on kyse, maksaako tuo kattoremontti vaivaa, saattavat jotkut kysyä. Niin kysyimme mekin.

Pohdimme pitkään, että otammeko urakkaa työn alle, koska kohde vaatii erityisiä panostuksia työturvallisuuteen. Laho katto voi pettää alta, emmekä halua ottaa mitään riskejä.
Mutta kun Karjalaseuran puheenjohtaja Harri Hatakka kertoi, miksi vanha lato halutaan kunnostaa, päätimme tarttua haasteeseen.

 

Lato kuuluu asuintilaan, joka 1940-luvulla annettiin siirtokarjalais-avioparille, Rauha ja Väinö Iivoselle.
Tontilla on myös navetta – joka ilmeisesti on korjauskelvottomassa kunnossa – sekä Iivosten kotitalo. Lato rakennettiin 1960-luvun alussa.

Lapseton pariskunta oli testamentannut kaiken omaisuutensa Lopen Karjalaseuralle ja lisännyt testamenttiin määräyksen, että lato ja talo on kunnostettava.

Tilan isäntä, Väinö kuoli jo yli 20 vuotta sitten ja Rauhakin viitisen vuotta sitten. Nyt oli aika laittaa testamentti täytäntöön.

– Ensin laitamme katon kuntoon ja sitten kunnostetaan seinät. Myös asuintalo remontoidaan, kunhan ensin on saatu tämä urakka tehtyä, Hatakka kertoo.

Kun rakennukset on kunnostettu, ne saavat aloittaa uuden elämän: lato vanhojen maatalouskoneiden museona ja Iivosten vanha asuintalo saa jatkossa toimia Karjalaseuran kokoustilana.

Kiitos Iivosten, pieni pala historiaa pysyy vielä tulevienkin sukupolvien ilona.

(Kuvat valmiista katosta lisätty 25.3.)

 

 

 

Siinä se on, uusi katto!

Lue lisää

Kuorma-auton kuljettajalle töitä Järvenpäässä

Haemme positiivisen asenteen omaavaa kuorma-auton kuljettajaa, jolta löytyy voimassaoleva ammattipätevyys ja C-kortti.

Eduksi katsotaan CE-kortti ja asennus-nosturikortti, kokemus kuorma-auton sekä kuormaus/asennusnosturin käytöstä.

Työhön sisältyy työmaa-tarvikkeiden pakkausta ja kuljettamista. Työ alkaa parin viikon sisällä.

Lisätietoja työstä:
Olli Lautamies puh. 050 514 9449.

 

Lue lisää

Järki-Saneeraus muuttaa kesällä Nurmijärveltä Lopen Silmänkantoon

Muutamme ensi kesänä Lopen Silmänkannon yritysalueelle, josta ostimme tontin vuosi maaliskuussa 2018.
Nykyiset vuokratoimitilat Nurmijärvellä ovat jäämässä yrityksen kasvaessa pieniksi. Henkilökuntaa on jo yli 50 ja rekrytoimme lisää jatkuvasti.

Silmänkantoon nousee hyvää vauhtia Järki-Saneeraukselle uusi pääkonttori ja peltitehdas, jotka mahdollistavat strategian mukaisen kasvun tulevina vuosina. Valmista pitäisi tulla kesään mennessä.

Uusien koneiden ja laitteiden hankinta on iso investointi ja saimme siihen tukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Kun peltitehdas valmistuu, voimme tuottaa aivan kaiken kattoremonttiin liittyvän oman katon alta.

Siltanosturin asennusta

Siellä se nousee!

 

Lue lisää

Esittelyssä: peltiseppämme Petteri ja Arttu

Järki-Saneerauksen kattoremontteissa käytettävät pellit ovat kahden miehen, Petteri Koskisen ja Arttu Nupposen käsityötä.

Kun Järki-Saneeraus viisi vuotta sitten perustettiin, yrityksen nuori toimitusjohtaja etsi tiimiin kattoasentajaa. Työpaikkailmoituksen näki tuohon aikaan 25-vuotias Petteri Koskinen.

– Olin vaihtamassa työpaikkaa enkä ollut edes kuullut Järki-Saneerauksesta. He hakivat kattoasentajaa ja piti olla pellitys- piippu- ja kanttiosaaja. Soitin toimitusjohtaja Eerik Säkkiselle ja kerroin suoraan, että osaan rakentaa kattoja, mutta hakemuksessa mainituista töistä ei ole koulutusta eikä kokemusta, Petteri muistelee.

Eerik kuitenkin vakuuttui ja vaistosi, että siinä on mies, jolla on asenne kohdallaan: se mitä ei osata, opitaan. Niinpä Petteri palkattiin hommaan.

– Olen alun perin koulutukseltani ravintolakokki, Petteri Koskinen kertoo.

Kolme vuotta Petteri teki kattoja Järki-Saneerauksella, mutta siirtyi lopulta peltimieheksi. Hän on oppinut ammatin työtä tekemällä ja Järki-Saneeraus on myös antanut mahdollisuuden osallistua koulutuksiin.
Nytkin hän oli juuri Frankfurtissa koulutuksessa ja on silminnähden täynnä intoa ja uusia ideoita.

– Nyt aletaan tehdä tiilikattoja! Petteri heittää Eerikille, joka tulee tervehtimään ja kysymään Frankfurtin kuulumisia.

 

Puusepästä saatiin toinen peltiseppä

Vuosi sitten työt olivat lisääntyneet jo siinä määrin, että Järki-Saneeraukseen tarvittiin toinenkin peltiseppä.
Petteri tunsi hyvän puusepän, tuolloin 29-vuotiaan Arttu Nupposen ja vinkkasi tälle työpaikasta.

Arttu haki hommiin ja sai pestin. Puusepästä sukeutui nopeasti taitava peltiseppä Petterin ohjauksessa.

Miehet ovat viihtyneet Järki-Saneerauksessa ja heillä näyttää olevan oikeasti hauskaa työssään.

– Täällä saa kehittyä työssään ja jättää kädenjälkensä kasvavaan firmaan. Työkaverit ja ilmapiiri on aivan huippuja – ei täällä muuten olisi näin kauaa viihtynyt, Petteri sanoo.

Arttu Nupponen oli aiemmin puuseppä, mutta Petterin vinkkauksesta hän vaihtoi puun peltiin.

Mitä peltisepän työ vaatii?

– Säntillisyyttä, sitoutumista, itsenäistä työskentelyä mutta myös yhteistyötaitoja, Petteri vastaa.

– Yhteistyötä tehdään asentajien kanssa. Sieltä tulee mitat ja niihin tehdään pellit, Arttu lisää.

Kuinka kauan peltisepällä menee yhden katon pellitysten tekemisessä?

– Pellit listoineen ja piippuineen vie 2,5 tuntia. Toistaiseksi tilaamme valmiiksi profiloidut pellit muualta, mutta kun oma tehdas kesällä valmistuu Lopen Silmänkantoon, nekin tehdään itse.

 

 

Lue lisää

Järki-Saneeraus lahjoitti kattoremontin sitä eniten tarvitsevalle: ”Tästä tehdään traditio”

Kuva: Eerik Säkkinen maanantaina lahjaremonttikohteen pihalla.

KUN Järki-Saneeraus ilmoitti Facebookissa etsivänsä kohdetta, jolle lahjoittaa kattoremontti joululahjaksi, suurin osa ilahtui, mutta joukossa oli myös skeptikoita: ”Ei ne kuitenkaan mitään anna” tai ”Tämä on vain tempaus, jolla saadaan ihmisen osoitteet talteen ja pakkomyytyä remontteja”.

ONHAN se tietenkin yllättävää, että yritys tekee 20 000 euron arvoisen remontin jollekin ilmaiseksi. Järki-Saneeraus maksaa jopa lahjaveron, ettei lahjan vastaanottajalle tule mitään kustannuksia.

Miksi siis ryhdyitte tähän, Järki-Saneeraus Oy:n perustaja, Eerik Säkkinen?

– Me kohtaamme kentällä jatkuvasti ihmisiä, joista osalla ei varaa kattoremonttiin, vaikka tarve olisi. Monesti tekisi mieli korjata katto silti, mutta eihän meillä tietenkään ole mahdollisuutta tehdä työtä ilmaiseksi. Siitä syntyi ajatus, että vaikka emme voi auttaa kaikkia, niin edes yhtä.

EERIK myöntää, että lahjoitus tekee firmankin kassaan loven, mutta koska yrityksen prosessit ovat tehokkaat ja yritys on kannattava, on lahjoitus mahdollinen ilman suurempaa riskiä.

– Kattoremontti on sille voittajalle iso juttu, ja kyllähän siitä tulee meillekin hyvä mieli.

“Tuli tunne, että täytyy saada tämä katto äkkiä kuntoon”

JÄRKI-SANEERAUS sai Facebookissa yli 2000 kommenttia, joiden joukosta voittaja valittiin. Loppujen lopuksi valinta oli yllättävän helppo.

– Siellä oli paljon hyviä vaihtoehtoja, mutta Saarisen perheen omaisten kommentit koskettivat eniten. Siellä tarve ja tarina kohtasivat. Saarisilla oli vuotava katto sekä raskas elämäntilanne: perheen tytär on sairastunut vakavasti ja vanhempien aika ja rahat menevät hoitoihin.

KISAN voittaja ratkesi perjantaina 7. joulukuuta ja maanantaina Eerik ajoi Orimattilaan tapaamaan voittajaa ja kartoittamaan kattoa remonttia varten.

– Kun tapasi Teijan lapsineen ja vielä näki sen katon tilan, tuli voimakas tunne, että pitää saada tämä katto äkkiä kuntoon. Katto oli heikossa hapessa Suomen olosuhteisiin nähden.

– Ajattelin, ettei näille ihmisille enää enempää saa tulla harmia. Laitetaan siisti katto, niin on ainakin yksi huolenaihe vähemmän, Eerik sanoo.

EERIK teki siltä seisomalta remonttisuunnitelman ja samana päivänä leikattiin pellit mittaan. Tiistaina alkoi varsinainen työ kahden asentajan voimin ja seuraavana päivänä kattoremontti oli valmis.

 

Eerik näyttää Teija Saariselle mitä katolta löytyi.

Uusi katto kestää ainakin 50 vuotta

TALO on kokenut aikamoisen muodonmuutoksen: vanhan vuotavan katon tilalla on nyt uutuuttaan kiiltävä katto, joka kestää ainakin 50 vuotta.

– Remontti oli tässä talossa pikemminkin myöhässä kuin ajoissa: pellitystyö oli tehty huolimattomasti, sieltä puuttui kondenssisuoja, aluskate. Katto oli vuotanut useasta kohtaa ja sitä oli yritetty paikkailla.

NYT tehty uusi katto kestää 1960-rakennetun talon eliniän.

Millaista palautetta olette saaneet tästä remontista?

– Positiivista palautetta. Ihmiset ovat olleet tosi hyvällä fiiliksellä ja myös meillä kaikilla on tästä projektista hyvä mieli.

– Onhan niitä muitakin tapoja auttaa, mutta me osataan parhaiten nämä kattohommat. Ja tällainen konkreettinen apu tuntuu hyvältä tavalta. Siksipä ajattelimme tehdä tästä jokajouluisen perinteen.

 

Katso ennen ja jälkeen kuvat!

 

Lue lisää
 • 1
 • 2