On taas Voita katto -joululahja-arvonnan aika!

Lahjoitamme tänäkin vuonna kattoremontin jollekin tarvitsevalle joululahjaksi!

Kerro meille kuka tarvitsee uuden katon ja miksi juuri hänen tulisi voittaa ilmainen kattoremontti! Paras perustelu voittaa!
Voittajalle ei aiheudu mitään kuluja. Järki-Saneeraus maksaa lahjaverot eli voit osallistua huoleti!

Kerro meille kenen pitäisi voittaa uusi katto ja miksi. Se voit olla sinä, sukulaisesi tai vaikkapa aatteellinen yhdistys, kunhan remontoitava katto sijaitsee omakotitalon päällä.

Tykkää meistä Facebookissa ja kommentoi siellä kuvan alle ja olet mukana kisassa.

Klikkaa tästä Järki-Saneerauksen FB-sivulle kisaan! Osallistua voi 24.11.2019 saakka.

Järki-Saneerauksen FB-tiimistä koostuva raati valitsee voittajan 5.12.2019. Paras perustelu voittaa.
Ilmoitamme voittajalle vastaamalla kommenttiketjuun sekä henkilökohtaisesti FB:n kautta. Kattoremontti tehdään joulu-tammikuun aikana.

Kilpailun järjestäjä on Järki-Saneeraus Oy

Lue tästä viime vuoden voittajan tarina!

 

Voita kattoremontti! -arvonnan säännöt:

 • Voittaja valitaan 5.12.2019
 • Palkinto on omakotitalon kattoremontti.
 • Kilpailuun voivat osallistua Suomessa asuvat täysi-ikäiset FB:iin rekisteröityneet
 • Kilpailuun osallistutaan Facebookissa kommentoimalla Järki-Saneerauksen Voita katto! -julkaisun alle.
 • Osallistumalla kilpailuun osallistujat hyväksyvät kilpailun säännöt ja palkinnon voittaja vahvistaa täyttävänsä näissä säännöissä määritellyt osallistumiskelpoisuuden ehdot.
 • Järjestäjän työntekijät ja perheenjäsenet eivät voi osallistua kilpailuun.
 • Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti Facebookin kautta. Mikäli voittajaa ei tavoiteta neljäntoista (14) päivän kuluessa kilpailun päättymisestä, valitaan uusi voittaja.
 • Kilpailu ei ole Facebookin tai Instagramin sponsoroima, suosittelema, hallinnoima, eikä millään tavalla liity Facebookiin tai Instagramiin. Osallistujat vapauttavat Facebookin kaikesta vastuusta kilpailuun liittyen.
 • Annettuja nimiä ja yhteystietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille eikä käytetä suoramarkkinointiin.
 • Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.
 • Kilpailun järjestäjällä on oikeus seurata voittajakattoremonttia, tehdä siitä uutisia kotisivuille ja sosiaaliseen mediaan sekä edellyttää, että voittaja antaa haastattelun, kun katto valmistuu ja antaa luvan kuvata + julkaista kuvia kattoremonttiin liittyen.
 • Järjestäjä voi evätä henkilön osallistumisen epäsoveliaan käytöksen perusteella.
 • Järjestäjä ei vastaa palkinnon vastaanottamisen esteistä.
 • Järjestäjä pidättää oikeuden julkaista voittajien nimet internet- ja Facebook-sivulla.

 

 

Lue lisää

Näin tarkistat ja huollat peltikattosi

Syksy on tullut ja sen myötä kovat sateet ja yöpakkaset. Nyt on hyvä aika tarkistaa katon kunto ja sadevesijärjestelmät.

Tarkista ainakin nämä:

 1. Katon maalipinta ja puhtaus 
  Tee silmämääräinen yleiskatselmus vähintään kerran vuodessa. Lika ja roskat voivat vaurioittaa pintaa ajan kanssa ja aiheuttavat korroosiovaaran pitäessään maalipinnan kosteana. Puhdista katto tarvittaessa.
  Maalin irtoaminen, laikkuinen haalistuminen, halkeilu sekä naarmut ovat merkki pinnoitteen korjauksen tarpeellisuudesta.
 2. Ruuvien kunto
  Tarkista katteen ja katto-osien kiinnitysruuvien kunto. Katteen alla olevat puurakenteet elävät olosuhteiden vaihdellessa ja siksi erityisesti kateruuvien kireys ja kunto tulee tarkistaa esimerkiksi satunnaisotannalla. Löysällä oleva tai puutteellisesti tiivistetty kateruuvi vuotaa ja aiheuttaa alusrakenteille ylimääräistä kosteusrasitetta.
  Jos siis löydät löysiä ruuveja, kiristä ne. Mikäli ruuvien kateruuvien tiivisteet ovat hapertuneet, vaihda ne uusiin.
 3. Sadevesijärjestelmät
  Sadevesikouruihin kertyy likaa, nokea, havunneulasia ja puiden lehtiä, jotka tulee poistaa 1-3 kertaa vuodessa. Puhdista kourun sisäpuoli runsaalla vedellä ja puhdistukseen sopivilla välineillä (esim. varrellinen kourupuhdistin).
  Mikäli kourun tai syöksytorvien ulkopinta on likaantunut tai nuhruisen näköinen, voidaan ne pestä alkalisilla pesuaineilla (esim. Panssaripesu tai CC-cleaner). Pesuaine levitetään pintaan ja harjataan puhtaaksi. Suorita tämän jälkeen huuhtelu huolellisesti runsaalla vedellä. Huuhteluun suositellaan korkeapainepesuria. Pesun jälkeen pinnassa voi esiintyä erityisen pinttynyttä likaa, jonka voi poistaa ihmesienellä.

Lisää peltikaton hoito-ohjeita löydät täältä

 

 

Lue lisää

Haemme PROJEKTIMYYJÄÄ / KATTOASIANTUNTIJAA reippaaseen myyntitiimiimme!

Yrityksen voimakkaan kasvun myötä tarvitsemme lisää energisiä tekijöitä

Tehtävään kuuluu asiakashankinnan ja tiimityöskentelyn lisäksi oma-aloitteinen myyntityö taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden parissa.

Et tarvitse aiempaa kokemusta myyntityöstä, persoonallisuus ja asenne ennen kaikkea ratkaisevat!
Meiltä saat Suomen parhaan myynnin koulutuksen. Rakennusalan tuntemus ja kokemus sekä aikaisempi projektimyyntikokemus on eduksi.

Palkkaus on kilpailukykyinen ja kannustava. Pohjapalkan lisäksi maksamme myyntiprovision tekemiesi kauppojen perusteella.

Yrityksessämme on tekemisen meininki ja jatkuva tsemppi päällä. Tule sinäkin osaksi tiivistä porukkaamme!
Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä. Ole siis nopea!

Lisätietoja tehtävästä antaa Mikko Kautto 050 476 8154

Ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään uusissa tiloissamme Lopen Silmänkannossa (2km Tampere-Helsinki -moottoritieltä länteen).

**

Järki-Saneeraus Oy on kattoremontteihin erikoistunut perheyritys, joka on perustettu vuonna 2013. Toteutamme asiakkaillemme 1000 kattoremonttia vuodessa.

Toimimme Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueella. Yrityksessämme työskentelee 60 henkilöä. Työporukkaamme kuvaa hyvin innostuneisuus, energisyys ja kannustava ilmapiiri.

Hyvä laatu ja palvelu tulee henkilökunnan hyvinvoinnin kautta.

 

Lue lisää

Risto Senttilän katto on valjastettu lämmitystöihin

Helleaalto on juuri väistynyt, ja pressut liehuvat Risto Senttilän Hyvinkäällä sijaitsevan omakotitalon katolla. Olemme tulleet tarkastamaan Järki-Saneerauksen tekemän kattoremontin jälkeä ja kuulemaan asiakkaan ajatuksia siitä.
Hetkinen? Pressut? Juuri remontoidulla katolla, jota tulimme kuvaamaan?

“Täällä ollaan hieman jäljessä aikataulusta, kun eihän sitä remonttiakaan päästy heti tekemään. Ensin piti ottaa aurinkokeräimet katolta pois”, Risto Senttilä pahoittelee.

Pressut eivät siis ole suojaamassa kattoa vaan tyhjiöputkikeräimiä, jotka Senttilä on asennuttanut katolle remontin jälkeen.

Huomatessaan kuvaajan hämmennyksen, Risto Senttilä alkaa selittää mistä on kyse. Hänellä on kunnianhimoinen tavoite, joka on viittä vaille toteutumassa: Senttilä aikoo olla täysin omavarainen sähkön ja lämmityksen suhteen.

Tyhjiöputkikeräimet ovat vielä pressujen alla.

“Tyhjiöputkikeräimet lämmittävät veden ja siten myös vesikiertoiset patterit, ja aurinkopaneelit ja tuulimyllyt tuottavat sähkön. Suunnitelmissa on kohta puoliin kytkeytyä pois sähköverkosta”, Senttilä myhäilee veijarimaisesti ja kierrättää meitä ympäri taloa samalla selittäen, miten systeemi toimii. Hän on lämmittänyt käyttöveden jo vuosia osin tyhjiöputkikeräimillä, ja saanut niiden avulla öljyn kulutuksen pienenemään radikaalisti.

Osa informaatiosta menee yli hilseen, mutta asian ydin tulee selväksi: Senttilä aikoo päästä siirtomaksuista ja öljylämmityksestä kokonaan eroon, ja pärjätä ekologisilla energiamuodoilla.

Senttilän varastorakennus on kirpputorikävijöiden aarreaitta. “Monet osaavatkin suoraan ottaa minuun yhteyttä, jos ovat etsimässä jotain tiettyä esinettä. Aika usein sellainen löytyy täältä”, Senttilä kertoo.

Kun Senttilää kuuntelee ja katsoo kotipiiriä, tulee mieleen jotain hullun tiedemiehen ja ekologisen neron väliltä: tyhjiöputkikeräinten lisäksi kattoterassilla on tuulimylly, ja toinen, isompi mylly, makaa pihalla odottamassa asennusta. Puuklapeja on siisteissä pinoissa ties kuinka monta kuutiota taloa ympäröimässä. Varastorakennuksen katolla aurinkopaneelit.

Itse varastorakennus on lattiasta kattoon täynnä kuolinpesistä hankittua tavaraa, jota Senttilä kauppaa kirpputorilla, ja kodin olohuoneessa on kaksi rumpusettiä ja koko soitinarsenaali bänditreeneihin.

“Poika treenaa täällä oman bändinsä kanssa ja minä omani”, Senttilä kertoo.

 

Lasinpuhaltaja, joka innostui ekoenergiasta

Olohuoneen vitriinissä on lasitöitä, joista osa on Senttilän itse tekemiä. Senttilä ei siis ole LVI-ammattilainen tai insinööri, vaan eläkkeellä oleva lasinpuhaltaja.

40 vuoden työuran aikana hän pyöritti Riston Lasi -pajaa Humppilassa ja rakensi lasiuuneja 70-luvulla Kreikkaan ja Kanadaan. Kerran hän rakensi jopa kokonaisen lasitehtaankin Kanadaan.

Tällä asiakkaalla on niin kiinnostavia tarinoita kerrottavana, että melkein unohdamme, mitä tulimme tänne tekemään. Eli juttelemaan tehdystä kattoremontista.

“Niin se kattoremontti! No tämä kattohan vuoti monesta kohtaa. Se oli alkuperäinen eli vuodelta 1956.”

“Kattoremontti oli siis pahasti myöhässä. Minähän ostin tämän aikanaan ulosmittauksesta”. Senttilä selittää.

 

Katolle asennettiin myös kävelysilta tyhjiöputkikeräimien asennusta vasten.

Kattoremontti viittä vaille valmis

Järki-Saneerauksen asentajat kävivät kesällä laittamassa vanhan ja vuotavan konesaumapellin tilalle lukkosaumakaton. Miten remontti sujui asiakkaan mielestä?

“Ihan mukavastihan se meni, tehokasta toimintaa. Pojat innostuivat myös kokeilemaan soittimia, siinä vähän hulluteltiin.”

“Mutta ei se remontti ihan täysin valmis vielä ole. Tässä oli vähän erilaisia viivytyksiä aurinkokeräinten kanssa, mutta ovat tulossa tekemään viimeistelyt tässä kesän aikana”, Senttilä kertoo.

Ehkäpä tulemme myöhemmin uudestaan tekemään jatkojuttua, jolloin saamme kuulla, miten omavaraisuus-suunnitelmat ovat toteutuneet. Siihen saakka toivotamme aurinkoista loppukesää!

Risto Senttilä teetti kattoremontin Järki-Saneerauksella. Vanha katto oli vuodelta 1956 ja se vuoti monesta kohtaa.

Risto Senttilä esittelee keskuslämmityspannua.

Tyhjiöputkien kontrollikeskus

Tuulimyllyn inventteri

Sähkökaappi tuulimyllyille

Lämminvesivaraaja

Akut (100 kpl), joihin tulee virta aurinkopaneeleista, jotka Senttilä hommasi Norjasta öljynporauslautalta. “Ne ovat niin kestäviä, ettei tarvitse ikinä uusia hommata, Senttilä kertoo.

Risto Senttilän uusi katto aloittaa pian energiantuotannon.

 

Lue lisää
toimitilat

Järjestämme muuton kunniaksi markkinahenkiset karkelot

Muutimme touko-kesäkuun vaihteessa Nurmijärveltä Lopen Silmänkantoon, jonne oli rakennettu kasvavalle yrityksellemme uudet, isommat tilat ja oma peltitehdas.
Nyt kun viimeisestkin muuttolaatikot on pikkuhiljaa purettu, on aika juhlia!

Pidämme perinteisten tupaantuliaisten sijaan markkinahenkiset karkelot, jotka pidetään ulkotiloissa yrityksen piha-alueella. Olemme kutsuneet paikalle asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme, ja toivotamme tervetulleiksi myös lähiseutujen asukkaat.

Karkeloissa on tarjolla ruokaa, makkaraa ja kahvia, sekä ohjelmaa – lapsille on muun muassa pomppulinna.

Tervetuloa juhlimaan uusia tiloja kanssamme perjantaina 14.6. klo 12-16!
Osoite: Kantotie 3, Kormu.

Terveisin

Järki-Tiimi

 

Lue lisää

Järki-Saneerauksella on nyt uudet tilat ja peltitehdas Lopen Silmänkannossa

 

 

 

Järki-tiimimme on kasvanut hurjaa vauhtia: kun vielä reilut viisi vuotta sitten yrityksessä oli vain pari työntekijää, nyt meitä on jo 60! Meillä aloittaa uusi työntekijä lähes joka viikko.

Ei siis ihme, että vuokratilat Nurmijärvellä kävivät ahtaiksi. Aloimme rakennuttaa uusia tiloja Lopen Silmänkantoon viime vuoden puolella ja nyt pääsimme viimein muuttamaan. Samalla käynnistimme oman peltitehtaan toiminnan. Jatkossa meiltä saa kaiken kattoremonttiin tarvittavan saman katon alta!

Nurmijärvellä muutto on kohta valmis ja tilat tyhjillään, mutta Järvenpään yksikkömme jää kyllä toimintaan.

Järki-Saneerauksen Facebook-seuraajat saivat keksiä nimet oman peltitehtaan tuotteille. Saammeko esitellä: Ryhti (lukkosauma), Sarka (suoraprofiili) ja Loimu (tiilikuvio)!

Mikäli sinulla on kysyttävää kattoremontin suhteen tai olet muuten vain lähistöllä ohikulkumatkalla, tervetuloa piipahtamaan!
Meidät löytää osoitteesta Kantotie 3, 12520 Kormu (osoite on niin tuore, että Google maps ei sitä löytänyt, mutta koitimme pistää karttapisteen oikeaan kohtaan 😊 )

Näkymä ajotieltä

 

 

 

 

 

Lue lisää

Keksi katemateriaaleille nimet ja voit voittaa jopa 600 €!

Peltitehtaamme on viittä vaille valmis ja nyt onkin korkea aika keksiä nimet Järki-Saneerauksen omille peltikatteille.

Auta meitä ja keksi yritykseemme istuvat nimet kolmelle katon katemateriaalille: lukkosaumalle, suoraprofiilille ja tiilikuviolle!

Jokainen valintaan johtanut ehdotus voittaa 200 euroa puhtaana käteen eli yhteensä kisassa on kolme (3) palkintoa!
Mikäli kaikki ehdotuksesi saavat raadin suosion, voitat siis yhteensä 600 euroa!!!

NÄIN OSALLISTUT: Tykkää meistä Facebookissa + anna nimiehdotuksesi kommentoimalla kisapostaukseen ja olet mukana kisassa!

Klikkaa tästä Järkisaneerauksen FB-sivulle kisaan! Osallistua voi 14.4.2019 saakka.

Järkisaneerauksen FB-tiimistä koostuva raati valitsee voittajat.
Ilmoitamme voittajalle vastaamalla kommenttiketjuun sekä henkilökohtaisesti FB:n kautta.
Kilpailun järjestäjä on Järkisaneeraus Oy

 

Kisan säännöt:

 • Osallistumisaika päättyy 14.4.2019.
 • Palkinto on 200 €/valintaan johtanut nimiehdotus.
 • Kilpailuun voivat osallistua Suomessa asuvat täysi-ikäiset FB:iin rekisteröityneet
 • Kilpailuun osallistutaan Facebookissa kommentoimalla nimiehdotukset kisa-julkaisun alle.
 • Osallistumalla kilpailuun osallistujat hyväksyvät kilpailun säännöt ja palkinnon voittaja vahvistaa täyttävänsä näissä säännöissä määritellyt osallistumiskelpoisuuden ehdot.
 • Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti Facebookin kautta.
 • Kilpailu ei ole Facebookin tai Instagramin sponsoroima, suosittelema, hallinnoima, eikä millään tavalla liity Facebookiin tai Instagramiin. Osallistujat vapauttavat Facebookin kaikesta vastuusta kilpailuun liittyen.
 • Annettuja nimiä ja yhteystietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille eikä käytetä suoramarkkinointiin.
 • Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.
 • Kilpailuun osallistuja luopuu tekijänoikeuksistaan ehdotettujen nimien suhteen ja järjestäjällä on oikeus ottaa voittaja-nimet yrityskäyttöön.
 • Järjestäjä voi evätä henkilön osallistumisen epäsoveliaan käytöksen perusteella.
 • Järjestäjä ei vastaa palkinnon vastaanottamisen esteistä.
 • Järjestäjä pidättää oikeuden julkaista voittajien nimet internet- ja Facebook-sivulla.
Lue lisää

60-luvulla rakennettu lato saa pian uuden elämän

Tällä viikolla on muutamakin loppilainen saattanut hieraista silmiään Karjalaseuran vanhan ladon kohdalla. Siellä on nimittäin ollut täysi tohina päällä, kun Järki-Saneerauksen asennusporukat ovat pykänneet uutta kattoa kauan sitten parasta ennen -päiväyksen ohittaneen tilalle.

Mistä ihmeestä on kyse, maksaako tuo kattoremontti vaivaa, saattavat jotkut kysyä. Niin kysyimme mekin.

Pohdimme pitkään, että otammeko urakkaa työn alle, koska kohde vaatii erityisiä panostuksia työturvallisuuteen. Laho katto voi pettää alta, emmekä halua ottaa mitään riskejä.
Mutta kun Karjalaseuran puheenjohtaja Harri Hatakka kertoi, miksi vanha lato halutaan kunnostaa, päätimme tarttua haasteeseen.

 

Lato kuuluu asuintilaan, joka 1940-luvulla annettiin siirtokarjalais-avioparille, Rauha ja Väinö Iivoselle.
Tontilla on myös navetta – joka ilmeisesti on korjauskelvottomassa kunnossa – sekä Iivosten kotitalo. Lato rakennettiin 1960-luvun alussa.

Lapseton pariskunta oli testamentannut kaiken omaisuutensa Lopen Karjalaseuralle ja lisännyt testamenttiin määräyksen, että lato ja talo on kunnostettava.

Tilan isäntä, Väinö kuoli jo yli 20 vuotta sitten ja Rauhakin viitisen vuotta sitten. Nyt oli aika laittaa testamentti täytäntöön.

– Ensin laitamme katon kuntoon ja sitten kunnostetaan seinät. Myös asuintalo remontoidaan, kunhan ensin on saatu tämä urakka tehtyä, Hatakka kertoo.

Kun rakennukset on kunnostettu, ne saavat aloittaa uuden elämän: lato vanhojen maatalouskoneiden museona ja Iivosten vanha asuintalo saa jatkossa toimia Karjalaseuran kokoustilana.

Kiitos Iivosten, pieni pala historiaa pysyy vielä tulevienkin sukupolvien ilona.

(Kuvat valmiista katosta lisätty 25.3.)

 

 

 

Siinä se on, uusi katto!

Lue lisää

Kuorma-auton kuljettajalle töitä Järvenpäässä

Haemme positiivisen asenteen omaavaa kuorma-auton kuljettajaa, jolta löytyy voimassaoleva ammattipätevyys ja C-kortti.

Eduksi katsotaan CE-kortti ja asennus-nosturikortti, kokemus kuorma-auton sekä kuormaus/asennusnosturin käytöstä.

Työhön sisältyy työmaa-tarvikkeiden pakkausta ja kuljettamista. Työ alkaa parin viikon sisällä.

Lisätietoja työstä:
Olli Lautamies puh. 050 514 9449.

 

Lue lisää

Järki-Saneeraus muuttaa kesällä Nurmijärveltä Lopen Silmänkantoon

Muutamme ensi kesänä Lopen Silmänkannon yritysalueelle, josta ostimme tontin vuosi maaliskuussa 2018.
Nykyiset vuokratoimitilat Nurmijärvellä ovat jäämässä yrityksen kasvaessa pieniksi. Henkilökuntaa on jo yli 50 ja rekrytoimme lisää jatkuvasti.

Silmänkantoon nousee hyvää vauhtia Järki-Saneeraukselle uusi pääkonttori ja peltitehdas, jotka mahdollistavat strategian mukaisen kasvun tulevina vuosina. Valmista pitäisi tulla kesään mennessä.

Uusien koneiden ja laitteiden hankinta on iso investointi ja saimme siihen tukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Kun peltitehdas valmistuu, voimme tuottaa aivan kaiken kattoremonttiin liittyvän oman katon alta.

Siltanosturin asennusta

Siellä se nousee!

 

Lue lisää
 • 1
 • 2