Kattoremontti talvella. Riski vai mahdollisuus?


Kattoremontti talvella voi herättää kysymyksiä ja epäröintiä, mutta samalla se avaa oven mahdollisuuksiin, joita kesäkausi ei tarjoa. Tässä artikkelissa tarkastelemme, onko talvelle suunniteltu kattoremontti todellinen riski vai pikemminkin mahdollisuus kestävään ja pitkäaikaiseen kattoon.

 

Miksi Kattoremontti talvella?

Talvella tehty kattoremontti voi olla järkevämpi valinta monista syistä. Monilla on ajatus, että kattoremontteja voi tehdä vain kesäkautena. Talvella remontin tekemisessä on paljon etuja mm. Lumi ja routainen maa suojaa pihaa sekä istutuksia. Talvella lämpövuodot voidaan paikantaa paremmin. Kattorakenteita ajatellen talvella ilma on kuivempaa kun kesällä. Kesäkausi on kattoremonttien sesonkiaikaa ja se näkyy tilausjonona, keskimäärin työjono kesällä on noin 3-4 viikkoa. Talvella kattoremontin keskimääräinen tilausjono on noin 2 viikkoa. Kysy lisää talviasennuksesta soittamalla 0103265140

Talvella kattoremontin tekoa Hyvinkäällä

Kattoremontin tekoa talvella – kuva Hyvinkäältä

Riski vai Mahdollisuus?

Kattoremontti talvella ei ole pelkästään riski, vaan se voi olla myös mahdollisuus. Ajoitusta harkitessa on otettava huomioon paitsi sääolosuhteet myös mahdollisuudet työskennellä tehokkaasti. Kattoremontin tekeminen talvella sisältää yhtälailla riskejä kun kesälläkin. Joten voit olla täysin huoleti, vaikka lunta sataakin tai pakkaset paukkuu.

Ammattilaisen Neuvoja: Kattoremontti talvella

Ammattilaisen ohjeet voivat auttaa minimoimaan mahdolliset riskit ja optimoimaan mahdollisuudet kun aiot itse tehdä kattoremontin. Olemme koonneet muutamat vinkit aiemmassa julkaisussa, pääset lukemaan ne tästä.

Varovaisuutta ja Huolellisuutta:

Riippumatta päätöksestäsi teetkö kattoremontin itse vai tilaatko sen kattoremontti yritykseltä, varovaisuus ja huolellisuus ovat avainasemassa kattoremontin toteutuksessa. Turvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää. Järki-Saneerauksen kattoremontti sisältää aina lain vaatimat työturvallisuuteen liittyvät toimet.

Katon uusiminen talvella

Katon remontointi talvella onnistuu hyvin

Mahdollisuuksien Hyödyntäminen talvella:

Kattoremontti talvella voi tarjota mahdollisuuden hyödyntää kotitalousvähennysoikeutta kahdelle vuodelle, jos remontti jakautuu vuodenvaihteeseen. 

Yhteydenotto

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tiesitkö tämän lämpövuodoista?

Asuinrakennuksissa on lämmöneristeet lattiassa, seinissä sekä yläpohjassa. Niiden tehtävä on estää kylmän ilman pääseminen asuintiloihin, sekä päinvastainen toiminta – Sisällä oleva lämpö ei pääse ns. harakoille. Lämpövuodot voivat tuoda suuria ongelmia talon rakenteisiin. Sopivissa olosuhteissa kosteus saattaa tiivistyä rakenteisiin ja aiheuttaa kosteusvahinkoja. Joten lämmöneristeiden on syytä olla kunnossa.

Talvella lämpövuodot on helppo havaita räystäällä olevista jääpuikoista tai lappeella olevista sulista kohdista. Jos havaitset edellämainittuja ongelmia, kannattaa vakavissaan harkita yläpohjan lisälämmöneristämistä. Järki-Saneerauksen kautta saa puhallisvillat kattoremontin yhteydessä.

Kattoremontti lumi

Talvella katon uusimista – kuva Hyvinkäältä