Näin tarkistat ja huollat peltikattosi


Tarkista ainakin nämä:

 1. Katon maalipinta ja puhtaus 
  Tee silmämääräinen yleiskatselmus vähintään kerran vuodessa. Lika ja roskat voivat vaurioittaa pintaa ajan kanssa ja aiheuttavat korroosiovaaran pitäessään maalipinnan kosteana. Puhdista katto tarvittaessa.
  Maalin irtoaminen, laikkuinen haalistuminen, halkeilu sekä naarmut ovat merkki pinnoitteen korjauksen tarpeellisuudesta.
 2. Ruuvien kunto
  Tarkista katteen ja katto-osien kiinnitysruuvien kunto. Katteen alla olevat puurakenteet elävät olosuhteiden vaihdellessa ja siksi erityisesti kateruuvien kireys ja kunto tulee tarkistaa esimerkiksi satunnaisotannalla. Löysällä oleva tai puutteellisesti tiivistetty kateruuvi vuotaa ja aiheuttaa alusrakenteille ylimääräistä kosteusrasitetta.
  Jos siis löydät löysiä ruuveja, kiristä ne. Mikäli ruuvien kateruuvien tiivisteet ovat hapertuneet, vaihda ne uusiin.
 3. Sadevesijärjestelmät
  Sadevesikouruihin kertyy likaa, nokea, havunneulasia ja puiden lehtiä, jotka tulee poistaa 1-3 kertaa vuodessa. Puhdista kourun sisäpuoli runsaalla vedellä ja puhdistukseen sopivilla välineillä (esim. varrellinen kourupuhdistin).
  Mikäli kourun tai syöksytorvien ulkopinta on likaantunut tai nuhruisen näköinen, voidaan ne pestä alkalisilla pesuaineilla (esim. Panssaripesu tai CC-cleaner). Pesuaine levitetään pintaan ja harjataan puhtaaksi. Suorita tämän jälkeen huuhtelu huolellisesti runsaalla vedellä. Huuhteluun suositellaan korkeapainepesuria. Pesun jälkeen pinnassa voi esiintyä erityisen pinttynyttä likaa, jonka voi poistaa ihmesienellä.

Lisää peltikaton hoito-ohjeita löydät täältä

Kiinnostuitko kattoremontista? Järki-Saneeraukselta ammattitaidolla kattoremontti Uusimaa, Helsinki, Espoo ja Vantaa -alueilla, sekä muualla Etelä-Suomessa ja Kanta-Hämeessä. Meiltä myös kattoremontti Päijät-Hämeen Lahti – Orimattila – Heinola alueilla.