Nuoren yrittäjän kattoremonttifirma kasvaa huikeaa vauhtia


Eerik Säkkinen

Järki-Saneeraus Oy:n perustaja Eerik Säkkinen, 27 ei lähtenyt matkimaan kilpailijoiden strategiaa, vaan teki ihan omansa.

Ovikello soi. Kuka kumma siellä, eihän ketään ollut tulossa kylään?
– Järkisaneerauksesta hyvää päivää! Sopiiko vilkaista vesikaton kuntoa?
Ovella seisoo nuori mies, joka hymyilee niin iloisesti, että onhan se pyydettävä sisään kahville.

Viisi vuotta sitten Eerik Säkkinen kiersi ovelta ovelle Riihimäen alueella ja myi kattoremontteja. Toimistoa hän pyöritti kotoa käsin. Kauppa alkoi heti käydä, sillä Säkkinen oli paitsi ahkera myös innostunut, energinen ja äärimmäisen motivoitunut. Hyväntuulen energia tarttuu ja niinpä Eerik Säkkinen sai usein ovella hyvän vastaanoton.

”Asiakkaat ovat peilikuva. Kun on itse innostunut ja positiivinen, vastaanotto on samanlainen. Ja onhan tämä toki myös ahkeruuslaji: tietyn määrän kun käy ovia, tulee kauppaa”, Eerik Säkkinen toteaa.

Enää hän ei ehdi muun yritystoiminnan pyörittämisen ohella niin paljoa asiakaskohtaamisiin kentällä, sen tekevät innokkaat, koulutetut kattoasiantuntijat. Työhuone on siirtynyt kotoa Järki-Saneerauksen tiloihin Nurmijärvelle, jossa on viitisenkymmentä työntekijää.

Teemu Säkkinen (ei sukua)

Notkahduksesta voittoputkeen

Jo viisi vuotta sitten Järki-Saneeraus Oy:ta perustaessaan Säkkinen oli päättänyt, että yrityksestä tulee iso. Alkuun yritys teki ikkunankorjauksia, kattoremontteja ja julkisivuremontteja, mutta pian nuori yrittäjä havaitsi, että on parempi keskittyä yhteen tuotteeseen ja tehdä se niin hyvin kuin mahdollista.
Vuonna 2016 yritys alkoi pikkuhiljaa karsia palveluitaan ja keskittyä omakotitalojen kattoremontteihin.

Aina ei kuitenkaan mennyt kuin Strömsössä: ensimmäiset kolme vuotta olivat vaikeimmat.
Jatkuvasti piti miettiä riittävätkö rahat palkkoihin ja välillä käytiin neuvotteluja verottajan ja yhteistyökumppaneiden kanssa maksueristä.

Eerik ei kertonut firman todellista tilaa edes vaimolleen. Vastuu painoi nuoren yrittäjän harteita ja yöunet jäivät vähiin. Mutta vaimo, Eeva-Kaisa Säkkinen halusi kantaa kortensa kekoon yrityksessä ja niin asioiden todellinen tila valkeni myös hänelle.
Kun vaimo otti konttorityöt hoitaakseen, Eerik pystyi keskittymään myynnin tukemiseen. Hän löysi rinnalleen huippukonsultin, Teemu Säkkisen (ei sukua) josta tulikin sitten yhtiökumppani.

– Ylipäätään verkostoituminen ja prosessien jatkuva kehittäminen ovat olleet aivan olennaisessa roolissa yrityksen kasvutarinassa. Ja jatkuva pyrkimys oppia ja kehittyä, Eerik toteaa.

– En usko, että olisin yksin voinut onnistua. Olen alusta alkaen pyytänyt ja ottanut nöyrästi vastaan apua ja neuvoja eri alan asiantuntijoilta.

Alun notkahduksen jälkeen Järki-Saneeraus ei ole tehnyt yhtään tappiollista kuukautta.

Prosessit on hiottu kuntoon

Järki-Saneeraus Oy on tuplannut liikevaihdon joka vuosi ja tämän tilikauden tulos on yli miljoona euroa.

Ensi vuoden alussa nousee Lopen Silmänkantoon Järki-Saneerauksen toinen toimipiste ja oma peltitehdas, jotka työllistävät parikymmentä henkeä. Järvenpäähän valmistui juuri uusi varasto ja ensi vuonna yritys laajentaa ensin Espooseen ja sitten suuntana on Tampere.

Eerik Säkkinen uskoo innostuksen voimaan ja siihen, että kun on todellinen tarve, kauppa käy. Ja Suomessa kyllä piisaa remontin tarpeessa olevia omakotitalojen kattoja useammallekin yritykselle.

Voisi kuvitella, että ovelta ovelle myynti on Suomessa hankalaa, mutta Säkkisen mukaan vastaanotto on useimmiten positiivinen.

– Asiakkaat ovat tyytyväisiä siihen, että palvelu tuodaan kotiovelle ja hoidetaan loppuun asti fiksusti. Laskua ei tule ennen kuin asiakas on hyväksynyt työn ja kaikki remontin jäljet on siivottu.

Koska Järki-Saneerauksessa koko palvelu tulee saman katon alta, on saatu aikaan prosessi, joka toimii saumattomasti ja joka on asiakkaalle mahdollisimman miellyttävä.

– Meidän ei tarvitse tilata ja odotella mitään ulkopuolelta. Prosessi on sujuva ja urakka hoituu ripeässä tahdissa. Remontti on kolmessa päivässä valmis.

Mahdottoman hyvä ilmapiiri ja pöhinä

Järki-Saneeraus rekrytoi jatkuvasti, muun muassa myyjiä. Työhön ei tarvita aiempaa työkokemusta alalta.

– Teemu Säkkinen on meidän myynnin kouluttaja, aivan huippu työssään. Teemu leipoo motivoituneista työntekijöistä miljoonamyyjiä, Eerik kertoo.

Koulutuksen tulokset puhuvat puolestaan: myyjät pääsevät nopeasti hyviin tuloihin. Moni on ensimmäisen vuoden aikana myynyt miljoonan edestä, mikä on aktiivisen myynnin saralla kiitettävä tulos.

Rekrytointi toimii pitkälti intuitiolla: työnhakijalla ei tarvitse olla myyntikokemusta, mutta positiivinen energia on välttämätöntä. Se tarttuu ja toimii.

Intuitiivisen rekrytointiprosessin ansiosta Järki-Saneerauksessa on aivan mahdottoman hyvä ilmapiiri ja pöhinä päällä. Yrityksessä on töissä ihannetiimi: sitoutunut ja vastuun kantava porukka, jolla on selkeä yhteinen tavoite.

”Olen onnekas, kun olen saanut avukseni huipputiimin. Jokaisen työpanos on todella tärkeä, että pystytään auttamaan asiakasta koko prosessin ajan. ”

Ensi vuoden tavoite on, että Järkitiimi kasvaa 20 työntekijällä.

 

Kiinnostuitko kattoremontista? Järki-Saneeraukselta ammattitaidolla kattoremontti Uusimaa, Helsinki, Espoo ja Vantaa -alueilla, sekä muualla Etelä-Suomessa ja Kanta-Hämeessä.